2012. január 12., csütörtök


Az én csöppkém, épp most múlt 9 hónapos:-) Mivel az idei telet érdeklődés hiánya miatt elhalasztották, hát szánkózás helyett "csak" a babakocsit toljuk sétagyanánt. Ez van, mondhatnám, de én téli gyerek voltam, szeretem a hideget, havat és hát úgy gondoltam, hogy bemutatom Zsebit a télnek. Nos, majd máskor.... Bár, az is igaz ő még nem tudja, mi is az a hó, tehát nem is hiányolja. Sokkal inkább rendkívül hálás ezért a tavaszi időjárásért, mert nem kell rengeteg ruhába öltözni. Hát, igen az öltözködés... Elgondolkodtat néha a kisfickó, hogy leragasszam e mielőtt indulunk valahová, mert mire rákerül a sapka a fejére, addigra mindkét cipő lekerül a lábacskákról. Aztán cipő fel.... Kabát egyik ujja, aztán cipő fel.... kabát másik ujja. És ha igazán szerencsés napom van, akkor mire felhúzom a kabáton a  cipzárt, nem rúgja a le a topánkákat. Nos, ilyen elég ritkán adódik. Máris készek vagyunk az indulásra, röpke 10-20 perc nyafogás, sapka tépkedés és cipőrugdalás után már zárhatjuk is az ajtót.
Mondhatnám, hogy mégcsak kilenc hónapos, de én azt sikítom, hogy MÁR kilenc, hogyan telhetett el ilyen gyorsan  az idő? Itt valaki trükközött...feltalálták az időgépet és nekem nem szóltak?
Most született éppen, még olyan élénken él bennem ennek az emléke, és most meg már, mászik, mindegy mibe kapaszkodik, de akkor is feláll és szépen ellépeget,ha van kapaszkodója. Ha kaját lát, hát azt elmondani nem is tudom, hogy mennyire örül. Bár egy üres fazéknak is tud mosolyogni, ha az a tűzhelyen van:-) Ahogyan nagylányom mondja, őkelme mindig éhes és az biztos, hogy minden a szájában köt ki, de ezzel minden hasonlókorú baba így van, remélem:-)
Késő van, már alszik és feltűnően nagy a nyugalom, de rendes babci , mert éjszaka általában nyugodt. Gondolom, hogy ekkor gyűjti össze a rengeteg energiát, ami a napi bokros teendőihez szükségeltetik. Mik is ezek? Hmmmm....Ha az étkezésekkel és a levegőn eltöltött sétával nem számolok, akkor is egész álló nap jön-megy. Amíg bekalitkázom a járókába, addig sem ül meg a fenekén, mert körbe-körbe sétál és most új játékot játszik velem, mert szépen, kedves mosoly kiséretében kidobálja a szórakoztatására rendelt játékokat, és persze rögtön követeli is vissza őket. Roppant munkás fickó...Mert ha járókán kívül van akkor folyton le kell vadászni, hogy "nebújjbeideésneakarjfelmászniodaaztnemlehetkinyitninemszabad"........
Elgondolkodott már valaki azon, hogy hányszor hallja egy ilyen csöpke azt, hogy NE, NEM SZABAD....
Talán nem is véletlen, hogy sok gyerkőcnek ez az első szava, az anya és apa helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése