2012. március 22., csütörtök

Jár a baba jár????





Vagy Nem? Mi számít? A kérdés azért jogos, mert ha csak 3-4 lépést kell megtenni akkor már sok esetben minden kapaszkodás nélkül megy - ha hívom akkor persze nem, inkább lehuppan és mászik, hogy minélelőbb odaérjen - , de az is lehet, hogy mindez puszta figyelmetlenség részéről:-) mivel azt a néhány lépést úgy teszi meg mintha nem is figyelne oda arra, hogy nincs kapaszkodója. Egyszerűen el akar érni valahová és odamegy, de ilyenkor azt látom, hogy észre sem veszi, hogy nem kapaszkodik :-)
Itt a jó idő és ezt nagyon értékeli, mert az öltözködés lényegesen egyszerűbbé vált, kevesebb is köztünk a konfliktus:-) Ez persze azt is jelenti, hogy ő is sokkal könnyebben mozog, valószínűleg ez is sokat segít abban, hogy a járása az önállóság  felé ilyen hirtelen, ilyen sokat fejlődött. Sok időt töltünk az udvaron és ilyenkor gyakorolunk:-) Emiatt aztán  estére olyan fáradtak vagyunk, hogy alig várjuk a fürdést. Naná.... azt meg persze csak álmodom, hogy ilyenkor már kicsit visszavesz... Még rosszabb, mint napközben, mert turbo fokozatra kapcsol, gondolom a vésztartalékállapot teszi ezt. Minden energiáját összeszedi, hogy kitartson, csak kicsit túllő a célon. Teljesen megkergül miután tisztára suvickolva kiszabadul a fürdőből, nem lehet lekötni a figyelmét, leültetni meg pláne nem lehet, jön-megy, pörög-forog, mindent amit elér ledobál. Olyan távolságra képes elhajigálni a dolgokat, hogy az igazán dicséretes. Igaz elég sajátos technikát dolgozott ki, de hatásosat.... Szép dobásai vannak:-) Ilyenkor nagyon kell rá ügyelni, mert a nagy tombolás közben többször is képes gyors egymásutánban  még a saját lábáról is leesni, viszi a lendület és sokkal nehezebben kontrollálja a mozgását, mint egyébként szokta:-) Vicces látvány, de igazán fárasztó. Próbálom kicsit kitolni még a lefekvés idejét, mert max. félnyolcig bírja, félhétkor már fürdeni kell és utána még tombol kicsit, de nem is tudom, hogy hogyan fog sikerülni, talán majd ha tovább lesz világos, remélem. A gáz az, hogy amikor napközben többet alszik sem bírja tovább este, akkor is kidől félnyolckor, szóval ezt a lehetőséget ellőttem:-) Ki kell találnom valami okosat ( talán sikerül, még nekem is ), hogy működjön majd a dolog.
Szerencsére az, hogy ilyen korán elalszik este, nem jelent korai kelést reggel, 7 körül ébred, amit még én is elfogadhatónak tartok. Bár üröm az örömben, hogy hajnal 3-4 körül van egy olyan időszaka amikor szórakozna, ha hagynám.:-) De nem engedem, hogy ilyenkor játszon, lefektetem és kész, amit ő persze játéknak vél és jókat kacag rajtam, de szerencsére elég álmos hozzá, hogy legfeljebb félóra kuncugás, rugdalás és piszkálódás után aludjon tovább, mintha misem történt volna. Ezt még én sem értékelem katasztrófának, általában:-)
Nagyon szeret kenyeret, kiflit, kekszet rágni. Bár azt nem tudom, hogy mennyi hasznosul ezekből a bendőjében, de azt látom, hogy morzsaként igazán tetemes mennyiség kerül szétszórásra. Nem baj, mert legalább van miért elővenni a porszívót. Lehet, hogy ezért csinálja?:-))) Mert a porszívót rendületlenül imádja, hihetetlenül tud örülni amikor előkerül a szekrényből:-) A másik nagy kedvenc a garázs, mert olyan nincs, hogy amikor lennt vagyunk oda ne menjünk be 8-10 alkalommal körülnézni. Majd jól megmutatom neki, hogyan kell szétdobálni ott is mindent, had "örüljön" a Nagypapi:-) 2820118732213700x100.gif

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése