2012. március 15., csütörtök

Mit jelent a nagy csönd?:-)

Miért van az, hogy minden szülő - jómagam is - azt tartja, hogy ha a gyerkőc túlságosan csendben van, az nem jelent túl jót? Több dologra is gyanakszunk ilyenkor. Talán beteg a kölök vagy nagy bölcsességgel sejtjük, hogy épp olyan dolgot próbál ki, amit már néhányszor megtiltottunk neki..... Szóval a csend az nem mindig jó....  Miért is fejtegetem ezt a kérdést? Nos, soha nem engedtem Neddának sem, hogy a fiókokat kiráncigálja, kipakoljon a szekrényből, csak azért, hogy lekösse magát. Bálintnak sem tervezek engedni ezügyben. A különbség azonban fényévnyi, amíg a kiscsajnak annak idején elég volt egyszer elmondani ( szerencsénkre nem mutatott különösebb érdeklődést a fiókok iránt:-) ) addig ez a kisvakarcs simán elengedi a füle mellett amikor rászólok. Fiókunk pedig rengeteg van, tehát a csábítás óriási:-) Napközben ha nem feltétlenül szükséges már nem kalitkázom be, hagyom jönni-menni. Nincs is ebből semmi gond, mert nagyjából  kompatibilis vele a lakás, csak szekrény és fiók ne lenne. Egyszerűen nem tud ellenállni:-) Nagy-nagy csönd... És hol találod? Na, hol? Ül  a szekrény előtt és teljes nyugalomban pakolja ki az alsó fiókot.... Tündéri vigyorral nyugtázza, hogy lebukott... Nem tud elmenni a szekrény előtt, hogy ne rángatná meg az ajtaját vagy ne kapaszkodna bele a fiókba:-)


Kezdtem azt hinni, hogy a napközbeni alvás kérdése is megoldódott, de sajna csak néhány napig tartott a dolog és már megint csak félórákat hajlandó aludni. Ami azért gáz, mert rettenetesen elfárad, hiszen rengeteget dolgozik. Elképesztő, hogy meg nem áll egy pillanatra sem, folyamatosan nyüzsög, jön-megy, valamit mindig kalapál, rángat, dobál....Még nézni is fárasztó, ezért lenne jó, ha kicsit többet pihenne, de nem és nem hajlandó. Estére pedig már teljesen kész... Ma is, a fürdés előtt már teljesen zizi volt, semmivel sem lehetett a kedvében járni. Még jó, hogy a vízben kicsit felfrissül és utána azért könnyebb vele, de félnyolc a vége, ott kidőlünk. Remélem, hogy a nyáron, amikor sokáig világos lesz, ezen majd tudunk kicsit csalni. Jó lenne, legalább nyolcig ébren tartani.....:-) Majd meglátjuk!
Most már teljesen biztos, hogy a közelgő szülinapjára szájkosarat kap. Lefog és harap....:-) Olyan erővel képes belekapaszkodni a ruhádba és odahúzni magához egy falásra, ami szerintem becsületére válik egy ilyen csöpp embernek:-) Minden elismerésem az övé lenne, ha nem nekem fájna.... És nem csak nekem:-) A Papinak az orrába harapot:-)  a Mamit is megrágta itt-ott és a Nedda sem tud megmenekülni a rágcsálás elől, pedig nagyon igyekszik:-) Már 8 foggal tud harapni.... Hurrá:-)
Vásárolj ÓRIÁSI kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése