2012. február 22., szerda

Sétálunk-sétálunk egy kis dombra lecsücsülünk.

Ki ne ismerné ezt a versikét?  Akinek gyerkőce van az tuti, hogy pár százezerszer elmondta... 9-12 hónapos kölöknél naponta sokszor. Mi is ismételgetjük rendesen. Örömmel tapasztalom, hogy aggodalmaim ellenére azért az önállóan járás iránti érdeklődése nem veszett el azzal, hogy profi módon mászik négykéztérden:-) Igaz kicsit lanyhult, de piszkálja a csőrét a kétlábon járás:-) Már egyre többször megtörténik, hogy egyik kezét kihúzza az ember markából és csak fél kezét engedi tartani. Ilyenkor fordul elő, hogy tulajdonképpen körbe-körbe járunk, de őt ez is kellően szórakoztatja. Azt nem tudom, hogy az miért van, hogy ha a bal kezét fogom ügyesebben jár és ilyen esetben még haladunk is egyenesen előre, ha a jobb praclija van a kezemben, akkor meg sokszor csak körözünk.:-) Nem baj van még mit gyakorolni, eddig azt hittem, hogy biztosan jobb kezes lesz, de most már nem vagyok bizti benne, mert van amit csak jobb kézzel vesz el és mást meg csak a  ballal:-) Igaz a nővére már sulis volt és még mindig mindkét kezét használta, csak később lett egyértelműen balkezes. Zsebit eddig egyértelműnek láttam, de mostanában elbizonytalanít:-)
Fura ellentmondásban van saját fóbiájával, bár neki a kint sétálás és a cipő viselése nem függ össze....
Azt akarom ezzel mondan, hogy a cipőt még mindig percenként 4szer lerúgja a lábáról amikor a babakocsiban dekkol, de folyamatosan ki akar jöbbi és sétálni szeretne. Bemutattuk a lépcsőnek, kicsit magasak még neki a lépcsőfokok, de azért persze megpróbált fellépni, cirka 10 perc alatt meg is tettük azt a 16 lépcsőfokot:-) Rettenetesen el is fáradt tőle...., de sajnos 1 perc alatt ki is pihente magát és máris megint turbo üzemmódba kapcsolt. Irigylem az energiáját.
Nem szeretném elkiabálni, de ha nem tévedek, a napközbeni alvást sikerült megfelelőbb mederbe terelni. Már nem 20 percet alszik, hanem majdnem egy teljes órát:-) Bezony.... Azt nem mondom, hogy magától lefekszik - de szép is lenne - de már ez is óriási haladás. Az esték is szépen alakulnak, kevesebb már a műsorozás. Rendes gyerkőc, csak néha óriási adagokat emészt el türelmem tartalékaiból, de mázli, hogy gyakran tölti újra, úgyhogy mindig pozitív az egyenlege:-) Igaz vannak visszatérő dolgai, mint a virágok terrorizálása, fiókcincálás, de hát igazi kisördög az lenne a csoda, ha nem rosszalkodna. Tudja ő persze, hogy mikor tesz rosszat, mert már csóválja előre a fejecskéjét, na de a világ legjobb mókája megismerkedni a dolgokkal, nincs olyan, hogy mindig hallgat arra, hogy NEM SZABAD..... És mivel a kíváncsisága sokkal nagyobb mint ő maga, mindig talál valamit, amit meg kell vizsgálni, rágni, kóstolni, piszkálni, össze kell nyálazni, meg kell rázni. A hangja pedig akkora, hogy néha bizony zúg tőle a fülem, mert imádja használni és sikongat és kiabál és sikongat és..... Zajtcsapni már most is remekül tud és folyamatosan fejlődik mindenben ahogyan kell mindenki megnyugtatására. Most már 74 centi magas, ez azt jelenti, hogy 2,5 hónap alatt nőtt 4 centit és hízott is valamennyit, már 10,3 kiló. Mióta ennyit mozog lassabban hízik, előtte ugye jól összeszedte magát, szóval voltak tartalékai, most pedig már egy igazi kis izompacsirta....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése