2012. február 15., szerda

Tapsoljuk meg!

Íme még egy dolog amit megtanultunk:-) Eddig hiába ment a kérés a "süti-süti pogácsát" versike előadására, nem igazán akart tapsolni hozzá és az sem hozta igazán lázba, hogy mi ütögettük össze a kezecskéit. Nem is játszottuk már hetek óta ezt a mondókát. Honnan is jutott eszébe, arra nem  igazán tudok magyarázatot, de  lehet, hogy csak le akart nyűgözni az új tudásával. Sikerült neki:-) Az úgy volt:-), hogy éppen reggelizett, (a tejbedara most a nyerő), és egyszercsak megtapsolta magát, miután én megdícsértem, hogy milyen nyugodtan ül a fenekén. Ez pedig nagy szó, tehát jogos volt a taps:-) Egy igazi örökmozgó, nulla másodpercig hajlandó csak a fenekén maradni. Azt, hogy lassan, nyugodtan, türelem, nyugi még véletlenül sem ismeri. Ezek a szavak teljesen hiányoznak a szótárából. Kire ütött ez a gyerek? Nedda néha már nézni sem bírja amit művel az öccse, azt mondja már nézni is fárasztó, inkább megy a pihentető tanuláshoz.... ÉS ez igaz is, mert turbógyerek egyetlen másodperc alatt képes háromszor felállni és leülni:-) Olyan gyors, mint a villám, semennyi pillanat alatt megszökik, még jó, hogy elég hangosan csattog a tenyere a kövön szökés közben, így legalább időben fülön lehet csípni. Ül a parkettán csiszatolja a lábával, folyamatosan forog körbe-körbe a fenekén, mert mindig az az érdekes, ami éppen a háta mögött van. Persze kajálás közbe sem tud  nyugton maradni, jár keze-lába, izeg-mozog, nem könnyíti meg a dolgot. Néha sikerül teljesen összekenni a fejét, mert marha nehéz beletalálni a szájába a kanállal:-)
Végre felfedezte a saját fülét is, így az enyémről teljesen meg is feledkezett:-) Érdekli az a valami a fején, mázli, hogy eddig még nem sikerült leszedni, de a haját már meghúzta magának párszor, de még nem igazán pedzi, hogy az miért is fáj neki, így hát megmarkolja és igazít a saját frizuráján egyet-egyet:-) Ami nem baj, addig sem az enyémet tépi, hihetetlenül erősen belekapaszkodik a páciens hajába és persze el nem engedi, naná, hogy ilyenkor teljesen büszke magára lehet is, tulajdonképpen lefogott egy felnőttet(nincs menekülés, legfeljebb a könnyeidet morzsolhatod):-))))))
Tegnap rájött hogyan tud felmászni a kanapéra..... Mondtam már, hogy még csak 10 hónapos????? Nem? Nem tudom, hogy később mi lesz... talán majd a szekrénytetejéről kell levadászni?? Jajjjjjjjj-jajjjjjjj.....És hab a tortán, hogy megpróbál a járóka hálóján is felmászni. Nekünk egy régi járókánk van, aminek nagy lyukú a hálója, rájött a drága, hogy hogyan tudja beleakasztani a lábujját. Kiváncsi vagyok mennyi idő kell neki, hogy kimásszon. Remélem 4-5 év:-)
Említettem már, hogy a tejbedara az egyik kedvenc étke? Meg a husi:-) Mindegy hogyan van elkészítve, csak sok legyen....Le sem tagadhatja a rokonságot a Nagypapival és a Danigyerekkel:-) Csak két szó, pörkölt nokedlivel. Érthető ugye?
Még mindig sokat háborúzunk az esti elalvás miatt, de talán most sikerült megoldást találnom a problémára, remélem működik majd, az elmút napokban  jól bevált a dolog, de még nem kiabálom el.....Mert persze ez sem megy nyugodtan, ugye ez a szó ismeretlen a kiccsávónak. De rendes gyerek, mert azért lehet hatni rá.... Csak legyenek erősek az idegeid.-) Na, erre kellene, hogy felkészítsék a kismamákat a várandósság során a védőnők. Nem arra, hogy ilyen lesz, hanem arra, hogy hogyan éljék ezt túl úgy, hogy a kölök is megússza:-)))) Tehát még mindig nem tudom felérni ésszel, hogy valaki hogyan tudja bántani a csöppkéjét, azért mert az esetleg hisztizik, pedig Bálint kellően próbárateszi a türelmemet az esti műsorával..... Végtelenül kitartó....
Nincs szerencséje.......:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése